Të gjitha në lidhje me shkopin klasik. Blackjack 21 - Strategjia, rregullat dhe loja e lirë

Classic Blackjack ose Blackjack 21 është lehtësisht versioni më themelor i lojës. Lojtarët gëzojnë këtë version pasi u lejon atyre disa nga opsionet më fleksibël të basteve dhe në përgjithësi e bëjnë të lehtë për lojtarët e ndonjë klase të aftësisë për të ndjekur veprimin. Ne hedhim një vështrim në të gjithë lojës, dhe të gjithë ju duhet të dini është më poshtë.

Luaj për para

Blackjack Bazat klasike

Kjo lojë është një nga më të thjeshtat për të luajtur dhe për të shijuar. Për të luajtur 21 Blackjack, të gjithë ju duhet të bëni është të gjeni një kazino të besueshme. Pasi të bëni, ju do të jeni në gjendje të ndiqni rrjedhën e lojës. Këtu është një ndarje e asaj që bazat e lojës vlim për të.

 • Blackjack Classic luhet kundër tregtarit
 • Loja më së shpeshti ka një kuvertë të vetme
 • Të gjitha kartat nga 2-9 janë me vlerë vlerën e tyre të shfaqur
 • Të gjitha kartat nga 10 në k janë me vlerë dhjetë pikë secili
 • Aces janë të veçanta sepse ato mund të jenë me vlerë një pikë ose 11 pikë

Loja ka një setup shumë të thjeshtë ku do të trajtoheni dy karta në fillim. Të dy kartat merren me fytyrën kundër kartelave me fytyrën dhe fytyrën e tregtarit. Pas kësaj është jashtë rrugës, loja e 21 Blackjack në internet mund të fillojë.

Si për të luajtur Blackjack Classic

Versioni klasik i lojës është një nga më të njohurat atje. Është mjaft e thjeshtë për të mësuar, dhe fakti që tregtari përdor vetëm një kuvertë të vetme 52-card do të thotë që lojtarët kanë një buzë shumë më të mirë për t'u marrë me të.

Kjo është arsyeja pse Blackjack 21 online nuk është lojë më e zakonshme në dispozicion, por është padyshim një nga ato më të mirat për të shijuar nëse jeni duke luajtur kundër një tregtari kazino. Këtu janë rregullat për t'u marrë parasysh kur luajnë këtë version:

 • Nëse ju merrni një dorë të drejtë 21 pikësh nga fillimi (zakonisht duke shfaqur një Ace dhe një kartë dhjetë vlerë), ju fitoni automatikisht
 • Nëse ju merrni një shkop polici natyrore në të njëjtën kohë që tregtari bën, loja do të zgjidhet si një kravatë, gjithashtu referuar si "shtytje" në 21 Blackjack online
 • Si lojtari dhe tregtari do të humbasin nëse dora e tyre tejkalon 21 pikë totale. Kjo quhet "bust" në terminologjinë e Blackjack

Megjithatë, gjërat bëhen interesante nëse dy duart tuaja të para janë trajtuar dhe keni më pak se 21 pikë. Kjo do të jetë gjithmonë rasti. Nga kjo pikë, ju mund të vini nga opsione të shumta:

 • Hit: Ju merrni veprimin e goditur kur doni të përmirësoni dorën tuaj dhe jeni të gatshëm të rrezikoni të vizatoni një kartë tjetër.
 • Qëndroni: Ju qëndroni në qoftë se ju besoni se dora juaj e tanishme është shumë më e mirë se tregtari ka dhe ju jep probabilitetin më të lartë për të fituar.
 • Split: Ju ndani duart nëse jeni të sigurt se duart që rezultojnë do t'ju japin një shans më të mirë për të fituar.
 • Double Down: Lojtarët dyfishojnë kur ata janë të sigurt se dora e tyre do të fitojë, dhe ata duan të marrin vlerën maksimale nga ajo duke dyfishuar shumën e bastit.
 • Dorëzimi: Nëse besoni se dora jote nuk ka shanse për të fituar, ju mund të zgjidhni të dorëzoheni.

Rregullat e Blackjack Classic

Kuptohet, një lojë e 21 Jack Black ka disa rregulla të tjera specifike që ju duhet të keni një vështrim të shpejtë përpara se të angazhoheni për të. Ata janë relativisht të lehtë për t'u zotuar në kujtesë, kështu që ju nuk duhet të keni probleme të merrni në fund të lojës me kartë 21.

 • Në shumicën e versioneve klasike të Blackjack, tregtari duhet të godasë në një të butë 16 dhe të qëndrojë në një buta 17
 • Një shkop i zi natyral do të paguajë 3: 2, dhe një blackjack natyral është gjithashtu më e fortë se çdo kartë tjetër 21-vlerë
 • Në Blackjack Classic, ju mund të ndani duart një herë dhe pastaj të goditur herë shumë herë në çdo dorë të ndarë. Megjithatë, nëse ndani një palë aces, ju do të merrni vetëm një kartë për çdo ACE që keni.
 • Megjithatë, mund të ndani palë të shumëfishta.
 • Ndonjëherë, ju mund të dyfishoni poshtë pas ndarjes, në varësi të versionit të lojës.
 • Lojtarët nuk mund të lejohen të dyfishojnë në karta të caktuara dhe zakonisht lejohen të dyfishohen në kartat deri në 9, 10 ose 11 pikë.
 • Nëse vendosni të dyfishoni bastun tuaj në kartat e hapjes, do të trajtoheni automatikisht një kartë të tretë.
 • Blackjack klasik ju lejon të blini një bast sigurimi, por kjo bast përgjithësisht konsiderohet një ide e keqe.

Këto rregulla të Blackjack klasik duhet t'ju ndihmojnë më tej gjatë lojës. Çdo lojë tenton të jetë pak më ndryshe, kështu që është më mirë të shikoni në rregullat specifike. Për shembull, 21 + 3 Blackjack do të shfaqë një skicë të veçantë "poker" të stilit dhe do të prezantojë rregulla paksa të ndryshme të përgjithshme.

Blackjack Classic Payouts

 • 6: 5 Nëse tregtari po tregon një Ace
 • 3: 2 në një shkop të natyrshëm

Strategjia Classic Blackjack

Në përgjithësi ka dy mënyra për të luajtur shkopin klasik. Ju do të keni për të marrë në konsideratë nëse tregtari qëndron në Soft 17 ose hits në Soft 17. Të dyja do të jetë e aplikueshme në varësi të rregullave specifike të lojës. Black Jack 21 ju lejon të improvizoni në varësi të situatës.

 • Qëndroni në 18+ pikë për dorën e vështirë të lojtarit kundër 2-A (Tregtari qëndron më 17)
 • Hit në 4-7 pikë në dorën e lojtarit kundër tregtarit 2-A (Tregtari hits në Soft 17)
 • Double poshtë në 17 pikë në dorën e lojtarit kundër 2-6 tregtarit, goditur ndryshe nëse tregtari është duke treguar 7-A (tregtari hits në Soft 17)
 • Gjithmonë ndahet dora e lojtarit duke treguar 88, 99, AA, kur tregtari godet me buta 17. Ekzistojnë disa përjashtime. Për shembull, ju do të qëndroni në 7 dhe 10 të tregtarit nëse keni 99.

Çdo situatë në një lojë të shkopit klasik është unik. Kjo është arsyeja pse ne kemi listuar vetëm disa nga kurset e mundshme të veprimit. Ju nuk keni për të mësuar përmendësh të gjitha këto lojëra optimale që kur ju thjesht mund të shikoni strategjinë duke i referuar një nga tabelat.

popup

Të marrë një bonus mbresëlënës nga kazino të sigurt online

€300

Merrni bonusin tim
Jo faleminderit